Het voormalige SDMP duikcentrum aan de zuidkant van de Maarsseveense Plas is failliet gegaan en in januari 2013 overgenomen door Outdoor Inn. De meeste verenigingen die vroeger bij SDMP zaten zijn al vertrokken. Momenteel wordt er nog gedoken door Nautilus op zondagochtend.

Deze website blijft in de lucht voor historische redenen, maar wordt niet meer bijgehouden.


Verenigingen

Op dinsdagavond en zaterdag en zondag overdag noemt een vereniging uit Utrecht en omstreken ons duikcentrum haar thuis. De verenigingen gebruiken het duikgebied voor fun- en oefenduiken, de lesruimtes voor opleidingen en de bar voor de gezelligheid ;-)

Collectieve flessenkeuring 2012

Na de zomer van 2012 wordt er voor de bij Duikcentrum Maarsseveen aangesloten duikverenigingen opnieuw een collectieve flessenkeuringsactie aangeboden. Kijk of jouw fles over de keuringsdatum is (max. 5 jaar oud). Is dat het geval, lever hem dan in. Het is gemakkelijk, maar ook voordelig!

Waarom is een fleskeuring belangrijk?

 • Een ongekeurde fles is een potentieel explosiegevaar;
 • Een vulstation kan weigeren je fles te vullen, erg vervelend op vakantie of tijdens een dagje Zeeland;
 • Vocht in je fles zal de levensduur van je fles verkorten. Na de keuring weet je zeker dat je fles weer droog is van binnen.

  Waar wordt je fles gekeurd?

 • Wij nemen de flessen gezamenlijk in op Duikcentrum Maarsseveen. We bieden de flessen, net als de voorgaande jaren, aan bij keuringsbedrijf Pressure Service Fortuin. Kijk voor meer informatie op www.psfortuin.nl.

  Wat is de prijs en wat wordt er voor gedaan?

  Perslucht
  De persluchtflessen worden gecontroleerd op de keurdatum, inwendig geinspecteerd, afgeperst en ze krijgen een keursticker. Bij iedere fles wordt een keuringsrapport gevoegd. Voor een vaste prijs van € 29,75 is je persluchtfles weer goed voor 5 jaar gebruik.

  Nitrox
  Bij Nitroxflessen ligt het wat anders. Nitroxflessen worden, na de controle en inwendige inspectie, eerst gespoeld met een alkalische zeepoplossing en vervolgens gestraald met een eenmalig straalmiddel. De kraan wordt gedemonteerd en krijgt een onderhoudsbeurt en wordt daarbij voorzien van nieuwe O-ringen (Viton) en smeermiddel. De fles en de kraan worden zuurstofschoon gemaakt*. De fles krijgt een keursticker en een keuringsrapport. Voor een standaard prijs van € 53,50 is je nitroxfles weer goed voor 5 jaar gebruik.
  * Zuurstofschoon maken is absoluut nodig wanneer je werkt met hogere percentages dan 40% zuurstof. Ook wanneer je nitrox maakt door te blenden werk je met 100% zuurstof.

  Afkeuring door bijvoorbeeld roest
  Een fles kan afgekeurd worden bij bijvoorbeeld teveel roestvorming, vaak onder de flesvoet.
  (Zie op deze FAQ wat teveel is!). Bij geconstateerde roestvorming kan de fles een corrosiebehandeling krijgen bij PS Fortuin. Deze bestaat uit het uitwendig stralen, opnieuw schooperen (=verzinken) en spuiten (wit) van de fles. Dit kost € 43,50 .

  Hoe kan ik meedoen? / Planning

 • Verwijder flesvoet, netje en handgreep en laat je fles helemaal leeglopen. De kraan moet je laten zitten;
 • Schrijf je naam en e-mailadres duidelijk op de fles zodat deze te herkennen is. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld duct- of schilderstape en een stift;
 • Lever de fles in op het duikcentrum bij Maurice Klein Tank van Lake Diving en doe dit:
  • op de zaterdagen 13 en 20 oktober van 11:00 tot 15:00 uur of
  • op de zondagmorgens 14 en 21 oktober van 10:00 tot 13:00 uur of
  • op het duikcentrum op een ander af te spreken tijdstip;
 • Je krijgt als inleverbewijs een innamekaart van PS Fortuin en betaalt op dat moment ook de kosten.

  Vanaf zaterdag 10 november na 13:00 uur ligt jouw gekeurde fles weer op het duikcentrum en kun je er meteen weer mee duiken. De flessen worden wel ongevuld afgeleverd!

  Meer informatie

  Heb je een vraag of speciale wensen (andere kraan, keuren zuurstoffles etc., zie www.psfortuin.nl)? Neem dan contact op met Maurice: flessenkeuring 'at' duikcentrummaarsseveen.nl, 06-52769744.


  Reserveringen

  Verenigingen kunnen voor het plaatsen van een reservering terecht bij e-mail: reserveringen[at]duikcentrummaarsseveen.nl.