Het voormalige SDMP duikcentrum aan de zuidkant van de Maarsseveense Plas is failliet gegaan en in januari 2013 overgenomen door Outdoor Inn. De meeste verenigingen die vroeger bij SDMP zaten zijn al vertrokken. Momenteel wordt er nog gedoken door Nautilus op zondagochtend.

Deze website blijft in de lucht voor historische redenen, maar wordt niet meer bijgehouden.


 14
MEI

Voortgang nieuwbouw

14 mei 2010

Hallo duikers,

Hierbij weer een paar nieuwtjes over het SDMP.

Eerst wil ik nogmaals alle 17 mensen bedanken die meehielpen om het kantoorpand leeg te ruimen en alles naar SDMP te brengen. Van luxe auto - busjes - aanhangwagens en een heuze oplegger kwamen voorrijden voor deze klus. Klasse hoor.

In de de flyer over "zaalverhuur" zie je veel foto's hoe de zalen aangekleed c.q. ingedeeld kunnen worden voor verhuur aan derden. Mochten jullie nog iemand en/of bedrijven kennen die regelmatig vergaderen of cursussen geven of een receptie willen geven, laat ze dan onze aangepaste flyer zien. We hebben het echt nodig dat het verhuren veel vaker gaat gebeuren.

Ik weet niet of jullie het allemaal al weten of gezien hebben, maar er is een echte asfaltweg achter ons pand lang aangelegd. Een prachtgezicht, maar helaas is deze alleen voor onze buurman en niet voor ons duikers. Tussen de beide panden gaat nog een laag hek komen, zodat beiden niet op elkaars terrein kunnen komen zonder toezicht. Dus nogmaals: onze eigen ingang blijft voorlangs gaan. De bestrating tussen het SDMP en Outdoor inn is klaar en ook de oprit voor onze drankboer ligt er netjes bij.

De keuken heeft de laatste tijd een aardige metamorfose ondergaan. Een echte warmhouder en een oven staan nu paraat en er is een stalen kast en een schappenrek geplaatst. Maar ook hier onbreken natuurlijk nog veel hulpmiddelen die de cateringgroep nog node mist, te weten :

 • Aluminium grote schalen
 • Broodmessen of andere grote messen
 • Div. saladeschalen, het liefst 2 dezelfde.
 • Grote soeppannen e.d. (écht groot)
 • Bestek is altijd welkom (grote opscheplepels - grote gardes -grote spatels - grote soeplepels om op te scheppen, etc. etc.)
 • Taartscheppen
 • Taartschalen
 • Broodmandjes Hebben jullie hiervan nog iets thuis liggen (op zolder of in een kast) en wordt het niet gebruikt, schenk het ons dan.

  Bij de trap naar de verdieping is een leuning geplaatst, zodat jullie gemakkelijk de weg naar boven kunnen maken.

  Op de verdieping zijn we nu klaar met alle wanden die de stalen constructie en de houten HSB wanden netjes verbergen. Ook de eerste glazen tussenwand staat overeind. De marmeren vensterbanken zijn gezaagd en geplaatst en alle raamsponningen zijn al afgetimmerd met aluminium hoekstrippen. De komende weken gaan we starten met de tweede wand en het aftimmeren van de aansluiting van de stalen wanden en het dak.

  Ook op het terras is wat kleur bij gekomen. Bijna alle rode stoelen zijn voor de zomer bij de witte tafels geplaatst en worden ook al flink gebruikt.

  Alle tussendeuren in de hal zijn nu voorzien van cilinders (sleutels hier voor zijn al in het bezit van alle verenigingen) en moeten voortaan afgesloten worden na gebruik.

  De lockerruimte zal binnen niet al te lange tijd ook een flinke aanpak ondergaan. Een van de verenigingen is flink aan de slag met de lockers en we hopen jullie bij een volgende nieuwsbrief hier meer over te kunnen laten weten.

  Verder zijn we nog opzoek naar iemand die al onze kruiwagens zou kunnen en willen spuiten in de bekende gele kleur, zodat ze opvallen en dat de hoop oud ijzer er weer netjes uitziet. Ben jij die iemand, meld je dan aan op pbbrand 'at' ziggo.nl

  Mochten julie ondertussen ook de kriebels krijgen om ons aller SDMP verder af te bouwen: de klussenlijst ligt naast de koffiemachine achter de bar, of vraag even bij Pieter Brand wat er gedaan moet worden en waar we nog materiaal voor hebben liggen.

  De ondersteunende D groepen beginnen nu aardig vormen te krijgen. Zo is er elke maandagavond een kleine groep bezig met het schoonmaken van het pand. Ramen zemen, schrobben van alle vloeren, schoonmaken van de wc's en het Grand café, keuken ontvetten, planten water geven etc. etc.

  De PR groep bestaat al uit 4 mensen, maar die kunnen best nog erg veel hulp gebruiken. Ideëen, hulp bij het maken van flyers en of bedrijven benaderen, een echte fotograaf zou ook nog wenselijk zijn om echt mooie foto's te maken voor op de flyers te plaatsen. Meld je dan aan bij voorzitter 'at' sdmp.nl

  Ook de catering groep heeft al aardig wat aanmeldingen van mensen die indien noodzakelijk en en als ze kunnen willen komen helpen met de catering (overdag en of avonden). Al met al weer veel geschreven. Ik hoop jullie zo weer bij gepraat te hebben.

  met een vriendelijke duik groet

  namens het SDMP bestuur

  Pieter Brand

  ps 1 : Zijn er nog onderwaterfilmers die op 27 juni opname willen en kunnen maken? Mail voorzitter 'at' sdmp.nl

  ps 2: Al aangemeld voor de testdagen van Scubapro op 29 en 30 juni?
   5
  FEB

  Voortgang nieuwbouw

  5 februari 2010

  Beste SDMP duikers en belangstellenden,

  Het is weer even geleden dat we jullie op de hoogte konden brengen van de voor uitgang van de nieuwbouw, maar dus bij deze weer een paar foto's en een paar nieuwspunten. Tegenwoordig zit op de voorzijde van de stalen kast (einde steiger) een drukknop, waarmee je de verlichting in het onderwaterhuis voor 2 uur kan aanzetten. Dus indrukken, te water gaan en je ziet op afstand de verlichting op het OWH al branden. Ook zijn er nu op de website beelden vanuit het onderwaterhuis te zien. In de keuken zijn we ook volop bezig geweest en ook daar begint het er echt op te lijken. Afzuiging frituur werkt en ook is een van de grote koffiemachines aangesloten in de bar voor een lekker bakkie. Afgelopen week is er een enorme (gebruikte ) keuken op het SDMP aangekomen incl. apparatuur. We gaan later bekijken hoe en wat we daarvan kunnen gebruiken voor de kleine bar op de verdieping. Verder zijn er ca 15 buitentafels op de terrassen verschenen en er is ook weer een flink stuk zijterras gereed. Ook de klussenlijst is de laatste maanden al aardig uitgedund. Maar die is helaas al weer rijp voor aanpassingen. Wat jullie niet kunnen zien (ligt onder de grond, achter het gebouw) is dat we nu aangesloten zijn op een veel grotere water- en gas leiding. Eerdaags zal ook de elektra-aansluiting aangepast worden, zodat we op volle sterkte alles zonder haperingen kunnen gebruiken. Op een paar kleine afwerkpunten na is de beneden verdieping door de brandweer goedgekeurd en we gaan nu aan de slag met hen omtrent de eisen voor de bovenverdieping. Vandaag is de vaste trap naar de verdieping voor het grootste gedeelte geplaatst, met takels en passen en meten staat ie klaar voor jullie om nu ook op een normale trap de verdieping te gaan bekijken. Geniet van het uitzicht op het terras achterzijde en je kan ook meteen een sigaret roken op de loggia aan de voorzijde (let op, het hekwerk staat nog los!) Tevens kan je zien dat er al behoorlijk veel van de voorzetwanden op maat geslepen bij staan, daar moeten nog wel de rubbers tussen. Komende maand zal achter ons pand een geheel nieuwe asfaltweg verschijnen als ingang voor onze buurman, deze begint bij de parkeerplaats en loopt dan met een kleine bocht door tot aan hun voordeur halverwege het pand van Outdoor Inn.

  Verder kunnen we melden dat een aantal mensen zich inmiddels bereid heeft getoond om het komend jaar het Duikcentrum uit het dal en verder te helpen. Wij zijn daar uiteraard gelukkig mee, maar het zijn er nog niet voldoende om de voorgestelde werkgroepen de benodigde sterkte te geven.

  We willen er daarom nogmaals op aandringen om binnen de verenigingen geschikte mensen te benaderen en ze contact op te laten nemen met één van de SDMP bestuursleden. We hebben helaas niet de tijd om alle zaken uitgebreid zelf te gaan organiseren. Deze zomer neemt de bank al een eerste steekproef om te zien of er voldoende stijging in de exploitatie zit. Een bijdrage uit de verenigingen is onmisbaar, dus meld bij je bedrijf en bij kennissen dat ze zalen en het Grand Café kunnen huren voor vergaderingen - seminars - cursussen - recepties etc. etc. Met of zonder catering, andere wensen, bijna alles is bespreekbaar. Je kunt hierover contact op nemen met info@sdmp.nl of 06-54902760.

  We hebben het nu het eerst mensen nodig in het PR- en acquisitie-team, het Bouw-team (verdieping), en het Schoonmaak-team. De belangstelling voor de Gebouwbeheer & Ontvangst gasten groep en de Horeca-groep is momenteel het grootst, maar die mogen nog best verder groeien.

  Vanaf nu is Pieter Brand weer elke vrijdag (vanaf ca 9.00 uur tot ca 15.00 uur) weer aanwezig om zich uit te leven en hij kan daar best wat hulp bij gebruiken.

  We hopen jullie zo weer op de hoogte gebracht te hebben. Met een vriendelijke duikgroet, namens het SDMP bestuur Pieter Brand
   2
  SEP

  Voortgang nieuwbouw

  2 september 2009

  Hoi duikers,
  Zoals gewoonlijk hierbij weer een paar foto's. Helaas iets donkerder dan gewoonlijk, maar dat komt omdat ze vanavond in het Grand Café gemaakt zijn waar weer wat sfeerverlichting is opgehangen. Je kunt zien dat het podium (groot genoeg voor ca 8 man met toebehoren) aardig zijn vorm en afmeting heeft gekregen, nu nog even met een paar kwasten er tegen aan en dan is dat ook klaar voor gebruik (komende zaterdagavond dus al voor de eerste keer). Ook is het meubilair weer aardig uitgebreid rondom de kinderhoek.

  Heb je eerdaags ook een ruimte nodig voor:

  • vergaderingen
  • duikopleidingen
  • recepties
  • bedrijfsfeestje
  • zaal nodig voor ...
  Kijk dan eens op www.sdmp.nl -vergaderingen.

  Ook zie je op de foto's dat er al aardig wat mooie binnenplanten zijn geschonken. heb je ook iets staan, maak er een foto van en mail hem dan even naar voorzitter 'at' sdmp.nl en hij laat dan per omgaande weten of de plant ergens in ons nieuwe onderkomen past. Ook zijn buxussen en traag groeiende coniferen nog steeds welkom.

  Zaterdag 12 september gaat de Lake Diving ploeg in de ochtend het laatste stuk achter het gebouw bestraten en dan is dat ook gereed voor gebruik.

  Mochten jullie al weer een tijdje niet geweest zijn, kom gewoon maar weer eens binnen lopen op jullie eigen dagdeel of op een van de andere dagdelen dat we open zijn, voor een bakkie en vergaap je aan de vorderingen die elke week het daglicht mogen zien.

  Pieter Brand
   17
  AUG

  Voortgang nieuwbouw

  17 augustus 2009

  Hoi duikers,
  Hierbij dan weer eens een paar foto's , maar dan nu genomen in de avonduren.
  Men zegt wel dat de laatste loodjes zwaar wegen en dat klopt ook wel. Gelukkig gaat het er steeds mooier en gezelliger uit zien. Alle ruimtes zijn nu voor zien van verlichting en ook alle afzuigunits zijn geplaatst. Er zijn een paar mooie stevige tafels verschenen op het terras, waar we ook al een paar plantenbakken hebben geplaatst. We zijn nog volop bezig met het monteren van de laatste plinten her en der en ook het op kleur afschilderen laat zijn sporen na.
  We hopen dat we nu ook snel aan het afmonteren kunnen gaan beginnen in de keuken (er zijn reeds een paar afspraken gemaakt voor de komende week) zodat we daar ook onze handen kunnen wassen en echt kunnen gaan werken met alle apparatuur die we hebben staan.
  Ondertussen stromen de aanvragen reeds binnen voor vergaderingen en het huren van ons Grand Café, op de korte termijn, maar ook reeds voor 2010. Dus als jullie ook een keer moeten vergaderen met het werk, een leuk feestje gaan geven of een BBQ, kijk eens op www.sdmp.nl -vergaderen. Er is van alles mogelijk!

  Pieter Brand

  ps: indien jullie nog Buxussen hebben staan of prachtige binnenplanten, die overbodig zijn geworden bij jullie, meld dit dan even aan voorzitter 'at' sdmp.nl, want daar is nog volop behoefte aan. Een foto erbij, kan nooit kwaad.
   14
  JUL

  Voortgang nieuwbouw

  14 juli 2009

  Hierbij dan weer een paar foto's van de vorderingen op het centrum. Op de dameskleedkamer na (morgenavond aan de beurt) hangen nu alle verlichtingen in de leslokalen en alle natte ruimtes en zijn ook bijna alle afzuigingen door de plafonds heen aangesloten. Je kan zien dat de leslokalen klaar voor verhuur zijn (en ook al diverse malen verhuurd), dus heb je een leuk lokaaltje nodig voor een zakelijk overleg neem dan contact op met Ton van Galen info 'at' sdmp.nl.
  Ook kunnen we jullie melden dat de nieuwe site van het SDMP in de lucht is, dus neem eens een kijkje op www.sdmp.nl en laat ons weten wat je er nog op mist. Ook kan je daar de nieuwe agenda vinden om een ruimte te huren.

  Pieter Brand

  Ps: we zijn nog op zoek naar ca 700 30x 30 grijze stoeptegels en ook naar ca 10 coniferen van ca 100 tot 150 cm hoogte.


   24
  JUN

  Stand van zaken

  24 juni 2009

  Aan de besturen van de vaste verenigingen in het Duikcentrum Maarsseveen

  Geachte duikvrienden,

  In aanvulling op de nieuwsbrief die Pieter Brand rondstuurt over de vorderingen met het nieuwe duikcentrum, hierbij enige zaken die de aandacht behoeven. Willen jullie deze informatie s.v.p. onder de leden verspreiden!
  - Bij een aantal verenigingen zijn er mutaties in het bestuur. Willen jullie de bijgevoegde adressenlijst s.v.p. zo snel mogelijk controleren en de veranderingen doorgeven.
  - Sinds een paar weken staat er een vouwwagen geparkeerd op de kade voor het Duikcentrum. Tot nu toe hebben we niet kunnen achterhalen van wie deze is of waarom die daar gestald staat. Als de eigenaar zich niet binnen een week meldt zal de vouwwagen worden verwijderd.
  - In aansluiting op het vorige punt: met enige regelmaat nemen leden spullen mee naar het duikcentrum, met de goede bedoeling dat die nog kunnen worden hergebruikt. Uiteraard is de SDMP dankbaar voor de aandacht. Het duikcentrum wordt op die manier echter ook snel een uitdragerij van overtollige huisraad. Als er materialen, speelgoed of meubilair in de aanbieding zijn, overleg dat dan eerst met Pieter Brand of Ton van Galen. Daarnaast is het niet toegestaan om zonder overleg en toestemming voorwerpen in het water, of op het terrein te plaatsen.
  - Sinds enige tijd is er een nieuwe 'Bandenrifcommissie' en een Werkgroep Waterkwaliteit. Ze gaan samenwerken aan het onderhoud en instandhouden van het duikgebied. Jan Maarten Everts (G.O.V) coordineert de herinrichting van het duikgebied en het onderhoud van het onderwaterhuis. Hij is opzoek naar een enthousiaste ploeg mensen. Als je zin hebt om af en toe eens een handje mee te helpen, meldt je dan aan (jm.everts [at] tele2.nl).
  - De Werkgroep Waterkwaliteit is al een paar keer bij elkaar geweest. Van Waternet zijn interessante meetgegevens over de plas verkregen. Er is aansluitend een programma uitgewerkt om zelf een aantal onderzoekjes in de plas te gaan starten. Momenteel zijn er twee collega's van Lake Diving al begonnen met het (her)inventariseren en in kaart brengen van de onderwatervegetatie in de plas. Daarbij zijn al een aantal leuke en zeldzame plantensoorten gevonden. Verder willen we onderzoek gaan doen aan z.g. macrofauna (beestjes in de bodem en waterplanten), het voorkomen van waterkreeften, verloop van het doorzicht (helderheid), dikte van de sliblaag, instroom van gebiedvreemd water, en de visstand. Ook hiervoor zoeken we mensen die een deel van de activiteiten voor hun rekening willen nemen. Meldt je in eerste instantie aan bij Ton Schouten (famtschouten [at] telfort.nl, of secretaris at sdmp.nl). Je krijgt dan informatie over het hoe-wat-wanneer, en wie de trekker is van de verschillende onderdelen.
  - Arthur Gerla (Lake Diving) is sinds een paar maanden officieel de nieuwe webmaster van de SDMP-site. Hij is druk met een geheel nieuwe site, die binnenkort in de lucht komt. Inmiddels is er al een nieuwe systeem voor gastduikers om zich via internet in te schrijven voor een bezoek aan Maarsseveen. Arthur verzorgt tevens alle IT-zaken voor de SDMP. Daaronder vallen de webcams, maar ook de bekabeling en aansluitingen in het gebouw. Het is de bedoeling dat de nieuwe site meer een platform voor de uitwisseling van informatie gaat worden.
  - De komende tijd krijgt de inrichting en de organisatie van het nieuwe duikcentrum geleidelijk z'n beslag. Met enige regelmaat zal hier informatie over verschijnen.
  - Tot slot: de bouw van het nieuwe Duikcentrum heeft veel geld en energie gekost. Om dit te behouden zal het rendabel moeten worden geëxploiteerd. Met name de vergaderruimtes, maar ook de kleedkamers zullen in toenemende mate worden verhuurd. Dit gebeurt grotendeels overdag, maar soms ook 's avonds of in het weekend. Voor sommigen zijn de tijden van weleer misschien helaas voorbij. Een aantal zaken moet anders, en wat strakker worden geregeld. Het hoeft er niet minder gezellig om te worden, in tegendeel. Het nieuwe Duikcentrum biedt ook een hoop nieuwe faciliteiten en (andere) mogelijkheden. De SDMP ziet graag dat de verenigingen hier in mee gaan, en hun leden daarvoor weet te motiveren.

  Met vriendelijke groet,

  Ton Schouten
  (secretaris SDMP)


   25
  MEI

  Voortgang nieuwbouw

  25 mei 2009

  Hoi Duikers,

  Gezien de foto's lijkt het steeds meer te gaan worden van wat we voor ogen hadden en nog steeds hebben.

  De plafondplaten zijn geleverd en gaan er deze week opgehangen worden (leslokalen - gangen - kleedkamers - toiletten - keuken - EHBDO ruimte en lockerruimte). De bar in ons aller Grand Café ziet er na een kleurtje gekregen te hebben ook al aardig uit en is afgelopen week voorzichtig in gebruik genomen. Alle banken en kapstokken in de kleedruimtes zijn afgemonteerd. Het afschilderwerk komt ook heel langzaam op gang en dat geeft wel een fraai gezicht hoor. De kitter is langs geweest en alle kieren zijn op kleur afgekit.De fabrikant van de computergestuurde douche is nu klaar met het inregelen van de douchetijden en de tussenstops.
  Afgelopen zaterdag zijn we even naar Soest geweest om een flinke hoeveelheid tafels en stoelen te halen voor de leslokalen en het paste allemaal in maar 2 auto's en 1 aanhangwagen. Dus ook daar zijn we weer een flinke stap voorwaarts.

  We zijn momenteel druk bezig om een gebruiksvriendelijke beschrijving te maken van onze nieuwe computerkassa. Hiermee gaan we dan de bestellingen doen omdat we per dag kunnen uitlezen wat er verkocht is. Ook onze boekhouding wordt hierdoor een stuk sneller en eenvoudiger.

  Voor de komende week staat op het programma:

 • Verder gaan met het afschilderen
 • Beginnen met de indeling en montage van de keuken
 • De MV (afzuiging) fijner af te regelen
 • Her en der nog wat sloten en krukstellen in te plaatsen
 • Een start te gaan maken met de 4 tafels rond de blauwe palen op het terras.

  Hoop jullie weer even bij gemaild te hebben.

  met een vriendelijke duik groet

  namens het SDMP bestuur

  Pieter Brand